بازاریابی چیست؟

بازاریابی چیست؟

بازاریابی بحثی تقریبا پیچیده می باشد که اصول استراتژی‌ها و تاکتیک‌های متعدد و متنوعی را در بر می‌گیرد. نحوه عملکرد آن تا حدودی دشوار می باشد.

در واقع تسلط بازاریابی و اصول آن معمولاً به سال ها تجربه و تلاش مستمر در حوزه مختلف مثل تنظیم استراتژی نویسندگی و تجزیه تحلیل داده ها و … نیاز است. بازاریابی چیست؟ سوالی است که در ادامه این مطلب قصد داریم به آن پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.

بازاریابی چیست؟

به طور ساده می توان گفت به اعمالی که باعث انجام فعالیتی از سوی مشتری می‌شود و برای کسب و کار سودمند باشد را بازاریابی می گویند.

بازاریابی معمولاً تمامی سایت ها و تاکتیک های لازم را در بر می‌گیرد که شرکت‌های مختلف از آن بهره مند شده و در جهت پیدا کردن جایگاهی برای محصولات و خدمات خود در بازار و همچنین تشویق مخاطبان هدف به خرید تلاش کرده و مد نظر قرار می‌دهد.

به طور کلی می‌توان گفت بازاریابی به انجام عمل سودآور از سوی مشتری است. چرخه فرایند امور محصول بازار از ابتدا یک شرکت ایده برای محصول در نظر می‌گیرد. تقویم و بازار را ارزیابی کرده و عمل سودآور بودن آن ایده را مشخص خواهد کرد که پس از آن محصول تولید و به بازار عرضه می‌شود.

پس از تولید محصول بازاریاب وارد عمل شده و محصول را به مخاطبان معرفی می‌کند. بازاریابان درباره محصول تحقی کرده و استراتژی بازاریابی تدوین می‌کند و نحوه ارائه محصولات رسانی برای تبلیغ و ترویج آن را مشخص خواهند کرد.

ترکیب بازاریابی

در پاسخ به سوال بازاریابی چیست؟ بهتر است بدانید شناخته ترین عبارت بازاریابی؛ مفهوم مارکتینگ می باشند. به عبارتی مانند آمیزه بازاریابی، آمیخته بازاریابی، ترکیب بازاریابی و … ترجمه می شود.

ترکیب بازاریابی از گذشته آمریکایی بوده است که از محصول، قیمت، ترویج و مکان عرضه و توصیف توزیع باشد و این چهار مولفه انجام خواهد شد.

در واقع می‌توان گفت تاکتیک ها و کانال های بازاریابی همواره در حال تغییر و تحول می باشند که ولی این معرفی اصول می باشند که به هیچ عنوان تغییر نخواهد کرد. تمام اقدامات بازاریابی با محوریت چهار مولفه انجام می‌شود.

مولفه های کلیدی بازاریابی

  • محصول

محصول چیزی است که به دنبال فروش آن می باشند. می تواند یک کالای فیزیکی باشد یا خدماتی سرویس و .. باشد که برای بازار به هر محصول باید مواردی را مشخص نمایید. این که نوع مختلف محصول که به فروش برسد.

به عنوان مثال یک شرکت خودروسازی را در نظر بگیرید که برای گروه مختلف خودرویی که تولید می‌کند برنامه‌ریزی دارد. هر محصول باید چطور بسته بندی و ارائه شود. به عنوان مثال می‌توان گفت فروشنده کفپوش خودرو باید برای نحوه ارائه تولیدات خود تصمیم بگیرید که آیا جعبه یا کیف یا چیز دیگری را برای مشتریان در نظر بگیرد.

  • قیمت

یکی از مولفه‌های بسیار مهم در بازاریابی قیمت محصول می باشد که ارائه می‌دهید. قیمت و مسائل مربوط به آن برخلاف ظاهر موضوع بسیار پیچیده می باشد.

چرا که عوامل بسیاری در قیمت محصول تاثیرگذار می‌باشد. تعیین قیمت‌های عادلانه و منطبق با توجه به هزینه‌های تولید و هزینه‌ای که مردم حاضر به پرداخت آن می باشند که نیاز به بررسی و آنالیز دقیق دارد.

  • ترویج

پس از اینکه محصول عرضه شود باید درباره آن ترویج و تبلیغ شود تا مردم از مزایا و ویژگی ها و منافع آن اطلاع داشته باشند و بتوانند از آن استفاده نمایید.

شما می توانید برای ترویج محصول از کانال هایی مثل شبکه های اجتماعی یا مثل بیلبوردها و … استفاده نمایید. بهترین نوع تحویل را باید با توجه به مسائل مربوط به محصول خود انتخاب نمایید.

  • مکان عرضه

بهتر است بدانید مکان عرضه با توزیع محصول در ارتباط می باشد. در اینجا یعنی محصول در مکان و زمانی در دسترس مشتریان باشد. محصول مناسب باید در مکان و زمان مناسبی در دسترس مشتری قرار داشته که بتوانند آن را به راحتی پیدا کرده و خریداری نماید.

مولفه های کلیدی بازاریابی

 

انواع بازاریابی

در ادامه مبحث بازاریابی چیست؟ باید گفت که بازاریابی به صورت آفلاین و آنلاین انجام می‌شود که شما می توانید از این دو بازاریابی برای ترویج محصولات خود بهره‌مند شوید.

بازاریابی آنلاین یعنی استفاده از اینترنت و بازاریابی آفلاین یعنی بدون استفاده از اینترنت می باشد. هر یک از این بازاریابی ها دارای انواع مختلفی می باشد که در ادامه ذکر می کنیم.

انواع بازاریابی

  • انواع بازاریابی آنلاین

بازاریابی آنلاین استفاده از اینترنت امروزه با توجه به رشد روز افزون اینترنت و توسعه بازاریابی آنلاین بسیاری از روش‌های سنتی بازاریابی از بین رفته و بازاریابی آنلاین جهت ترویج محصولات خود استفاده می کند. برخی از انواع بازاریابی آنلاین عبارتند از:

  • بازاریابی محتوایی
  • بازاریابی ایمیلی
  • بازاریابی شبکه های اجتماعی
  • تبلیغات آنلاین و کلیکی
  • سئو یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو
  • روابط عمومی
  • اینفلوئنسر مارکتینگ
  • بازاریابی مشارکتی
  • بازاریابی ویروسی

شما با مشخص کردن بازار هدف خود می توانید از نوع بازاریابی مناسب برای کسب و کار خود بهره مند شده و از آن در جهت تبلیغات محصول خود بهره مند شوید.

  • بازاریابی آفلاین

یکی از انواع بازاریابی ها؛ نوع بازاریابی آفلاین می باشد که در اینجا از اینترنت استفاده نمی‌کند. البته بهتر است بدانید امروزه از این نوع بازاریابی ها کمتر می‌شود. برخی از بازاریابی آفلاین عبارتند از:

  • تبلیغات رادیویی تلویزیونی و تبلیغات در نشریات
  • بازاریابی دهان به دهان
  • نصب تابلوها و تبلیغات محیطی
  • ارائه محصولات یا پادشاه جانبی
  • اسپانسر شدن در رویدادهای ورزشی و غیره
  • حضور در نمایشگاه های محلی و تجاری
  • بیلبوردها
  • تراکت های تبلیغاتی

در پاسخ به سوال بازاریابی چیست؟ شایان ذکر است که بازاریابی انواع مختلفی دارد که شما با توجه به کاربرد و محصولات و خدمات خود می توانید انواع مناسبی را انتخاب نمایید.

بهتر است بدانید انتخاب اصولی و درست نوع بازاریابی به شما کمک می کند تا بتوانید تبلیغات خدمات، محصولات و … را به خوبی انجام دهید. تنها در صورتی که شما به صورت اصولی بازاریابی انجام دهید می توانید از بازدهی بالای آن بهره مند شوید.

پیشنهاد می‌کنیم بازاریابی خدمات و محصولات خود را به تیم تخصصی رشد ۳۶۰ بسپارید تا به صورت حرفه ای و همچنین تخصصی برای شما انجام دهند و بتوانید از بازدهی بالای آن بهره مند شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان رشد ۳۶۰ در تماس باشید و اطلاعات لازم را به صورت کاملا رایگان دریافت نمایید.

بازاریابی چیست؟

بازاریابی مجموعه ای از فرآیندها و فعالیت ها برای ایجاد انتقال اعصاب و تحول تبادل هر آن چیزی است که برای مشتریان و ارباب رجوع های تجاری و غیره ارزشمند می باشد.

مولفه های مهم بازایابی کدامند؟

محصول، قیمت، ترویج، مکان عرضه

انواع بازاریابی کدامند؟

بازاریابی آنلاین و بازاریابی آفلاین که هر یک از این بازاریابی ها دارای انواع مختلفی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × دو =

مشاوره رایگان

لطفا اطلاعات خود را وارد کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم
ارسال
close-link