مدتی بود که سایت های دارای محتوای کوتاه، بی کیفیت و به طور معمول کپی شده در نتایج جستجوی کاربران گوگل در اولین صفحه قرار می گرفتند و این باعث افزایش میزان شکایت و نارضایتی افراد می شد.
جدا از سطح رضایت کاربران، بسیار ناعادلانه بود که تفاوتی میان محتوای برخوردار از حداکثر کیفیت و کاربرد و محتوای دارای جنبه اسپم و بی توجه به نیاز جستجو کننده قائل نشود. در اینجا بود که گوگل به فکر ایجاد الگوریتمی تحت عنوان پاندا، به منظور جلوگیری از وقوع این تراژدی مجازی افتاد.
تاریخچه به وجود آمدن الگوریتم پاندا به سال 2010 باز می گردد، زمانی که روز به روز رضایت کاربران گوگل به علت بالا آمدن بی استفاده ترین سایت ها و محتواها در جستجوی خود، پایین می آمد.
بحران موتور جستجوگر گوگل حتی زبانزد مطبوعات مطرح نیز گردید و در چنین شرایطی، این شرکت می بایست به فکر راه و چاره ای برای حفظ اعتبار و ارزش سهام خود می بود.
خوشبختانه گوگل پاندا توانست تمامی این چالش ها را پشت سر بگذارد و گوگل را به عنوان برترین و پراستفاده ترین موتور جستجوگر تاریخ، سرافزارتر از همیشه نماید. این که الگوریتم پاندا دقیقاً چیست و به چه صورت کار می کند، در ادامه همین مطلب به صورت مفید و مختصر بدان پرداخته شده است.
بیست و سوم فوریه سال 2011، تاریخی بود که سرانجام نخستین نسخه این الگوریتم معرفی و اجرا گردید. طبق بلاگ پستی که گوگل در فردای همان روز به منظور اطلاع رسانی عموم منتشر نمود، این الگوریتم بسیار پیشرفته با اهداف زیر به وجود آمد:
سایت هایی که از مقالات عدم برخوردار از معیارهای کیفیتی محتوا به تعداد بسیار زیادی برخوردارند و میان همین محتواهای کم ارزش لینک سازی های مخربی را انجام می دهند، از الگوی مزرعه محتوا بهره برده اند که نوعی روش تقلبی به منظور افزایش رتبه سایت به حساب می آید. یکی از مفید ترین تأثیرات الگوریتم پاندا، ساقط نمودن این سایت ها بوده است.
حال بایستی با توضیحات بالا به طور کلی با فرآیند الگوریتم پاندا آشنا شده باشید. به بیانی ساده، الگوریتم پاندا سایت هایی که ارزش محتوای خود را حفظ نموده اند را به چیزی که حقشان است رسانده و آن ها را برای محبوبیت بیشتر به صدر موتور جستجوگر گوگل می رساند.
بدین ترتیب سوء استفاده گران از موتور جستجوگر گوگل، ترغیب به اصلاح روش های خود و به کارگیری درست محتوا شده و خود را در مسیر رقابت سالم میان مدیران سایت ها و تولدی کنندگان محتوا قرار خواهند داد.
طبق آماری دقیق و رسمی، تمامی وب سایت های عاری از استانداردهای لازم سراسر دنیا که توسط این الگوریتم به جایگاه حقیقی خود رسیده اند، حداقل یکی از مشکلات زیر را در ساختار خود داشته اند:
طبیعتاً افرادی پیدا می شوند که به دنبال دور زدن استراکچر هوشمند الگوریتم پاندا می باشند و یا قصد خلاصی هر چه زودتر از جریمه های آن را دارند. بهتر است وقت خود را تلف ننمایید، چرا که این کار غیر ممکن است! در واقع تنها راه قرار گرفتن در فاز صعود توسط این الگوریتم، تمرکز بر محتوا و طراحی سایت درست و بدون کلک می باشد.
البته لازم به ذکر است که میزان موفقیت شما در اصلاح روش مدیریت سایت و رفع جریمه های الگوریتم پاندا، به سایت شما نیز بستگی دارد.
بدین صورت که اگر در کنار محتواهای وقت گذاشته شده و مفید از محتواهای کپی شده و بی کیفیت استفاده نموده اید، کافیست تا بخش دوم را به کمک ابزار URL Remover به طور کامل از موتورهای جستجوگر پاک نمایید و آن ها را با مقالات ارزشمند جایگزین نمایید.
اما اگر ساختار تمامی محتواهای شما به کل کپی شده است یا به روز رسانی نشده است و یا ارزش کلامی خاصی را ندارد، به عنوان کسی که زمان زیادی را صرف سایت خود ننموده، بهتر است به فکر دامنه و سایت کاملاً جدیدی باشید و آن را با استراتژی درستی پیش ببرید.
بهتر است ابتدا بپذیرید که امروزه مدیریت سایت و بهبود رتبه آن یکی از مشکل ترین چالش ها به حساب می آید و بایستی برای موفقیت روز افزون آن، وقت و هزینه نسبتاً قابل قبولی را صرف نمایید.
درست است که تولید محتوای زیاد می تواند عملکرد سایت شما را به لحاظ به روز بودن و افزایش رتبه بهبود بخشد، اما این به شرطی است که از کیفیت آن ها کاسته نشود. لذا کیفیت را تحت عنوان فدای کیفیت ننمایید.
بایستی اولویت هر تولید کننده محتوا، تأمین نیاز جستجوگر باشد نه صرفاً صعود سایت! با جلب رضایت مخاطبین و دریافت فیدبک های مثبت از آن ها، طبیعی است که به هدف صعود سایت دست خواهید یافت، چرا که الگوی پاندا نیز طبق رضایت کاربران کار می کند.
ممکن است از مدیران سایت هایی باشید که زمان کافی را برای تولید محتوای تخصصی ندارند و قصد صعود در موتورهای جستجوگر را دارند. در چنین شرایطی، می توانید به اعتبار ده ساله شرکت رشد 360 و تخصص مجموعه آن اعتماد نمایید و شاهد بهبود هر چه سریع تر سئوی سایت خود شوید.
در حال حاضر بیش از 75 درصد جستجوهای گوگل شامل عبارات بالای سه واژه ای هستند، لذا بهتر است در تولید محتوا بر روی عبارات طولانی که نیاز کاربر است، تمرکز شود.
خیر، در واقع محتوایی که در آن تکرار بیش از حد صورت گرفته و یا ارزش اطلاعاتی خاصی را دارا نمی باشد (بیشتر جنبه تبلیغی دارد)، مورد تأیید این الگوریتم قرار نخواهد گرفت.
خیر، مسائل فنی سایت از جمله سرعت آن، از مهم ترین معیارهای بهبود سئو به حساب می آیند اما توسط الگوریتم پاندا آنالیز نخواهند شد.