در این مقاله قصد داریم؛ به شما انواع روشهای ساخت انیمیشن یا همان پونمایی را آموزش دهیم. برای درک بهتر این روشها باید با معنای انیمیشن سازی و کاربردهای آن آشنا شوید.
ساخت انیمیشن یا پویانمایی در کشور ایران از سال 1336 به صورت رسمی آغاز شد. در سراسر جهان از پر مخاطبترین برنامهها انیمیشنها هستند که در همهی ردههای سنی ساخته میشوند و از کودکان چند ساله تا افراد مسن تماشاچی دارند.
به صورت کلی انیمیشنها در بازیهای کامپیوتری، تبلیغات و برنامههای تلویزیونی، وب سایتهای اینترنتی، شبکههای مجازی مانند اینستاگرام و تیک تاک کاربرد فراوانی دارد.
منظور از ساختن انیمیشن چیست؟ به حرکت در آوردن سریع عکسهای ثابت و ایجاد یک توهم از حرکت را انیمیشن سازی میگویند. در واقع انیمیشنها ویدئوهای کوتاهی هستند که برای تولید محتوا در شبکههای مجازی مانند اینستاگرام و تلگرام یا وب سایتهای اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرند.
انیمیشن سازی یک رشتهی دانشگاهی است که هنرجویان در دبیرستانها و دانشگاهها به صورت تخصصی آن را آموزش میبینند. برخی از افراد اما آن را به عنوان یک تفریح و سرگرمی در نظر میگیرند و به کلاسهایی در این زمینه مراجعه میکنند.
کسب و کارهای اینترنتی توسط ساخت انیمیشن امروزه رونق زیادی پیدا کرده و به تعداد زیادی تولید میشود. کاربرد اصلی انیمیشن ها در برند سازی میباشد. اگر در برنامههایی مانند اینستاگرام و تیک تاک فعالیت داشته باشید، به خوبی متوجه اهمیت انیمیشن سازی میشوید.
نرم افزارهای متنوعی جهت ساخت انیمیشن وجود دارد که کاربران میتوانند در هر سطحی که هستند از آن ها استفاده کنند.
Apple motion: این اپلیکیشن مخصوص انیمیشن سازی بر روی سیستم عاملهای مک در نظر گرفته شده است. برای راه اندازی و نصب این برنامه باید مبلغی معادل 50 دلار هزینه کرد. از جمله قابلیتهای این برنامه وکتورهای خاص و حرکتهای ریز گرافیکی است.
به کسانی که قصد دارند انیمیشن را از سطح صفر ارتقا دهند اپلیکیشن Adobe After Effects پیشنهاد میشود. لازم به ذکر است که این انیمیشن قیمت بالایی نزدیک به 1000 دلار دارد. بی شک بهترین برنامه برای انیمیشن سازی پیشرفته Adobe After Effects میباشد.
اگر قصد دارید درزمینه انیمیشن سازی فعالیت حرفه ای داشته باشید و کسب درآمد کنید، این اپلیکیشن کمک شایانی به شما خواهد کرد.
در منوی سمت چپ این برنامه شما با لمس آیکون سه نقطه، مواردی از قبیل SAVE PROJECT,EXPORT, CRATEL TEMS, EDIT SCENE, ADD AUDIO, BACKGRAND مواجه خواهید شد. در ابتدا یک تصویر از قسمت Background انتخاب کنید. در این بخش اگر تصویری از قبل مد نظرتان است یا قصد دارید رنگ ثابتی را به عنوان پس زمینه انتخاب کنید آن را مشخص کنید.
در مرحلهی بعدی به قسمت INSERT بروید و ITEME خود را مطابق با سلیقه و عکس پس زمینهی انتخابی برگزینید. در بخش INSERT شما دستهبندیهای متنوعی را مشاهده میکنید.
بعد از انتخاب item شما میتوانید اندازه یا حالت قرار گیری آن را تایین کنید. در سمت راست این برنامه دو گزینهی زرد و آبی را مشاهده میکنید که با استفاده از آنها قادر به اضافه کردن فریم جدید هستید. پس از هر تغیراتی که در itemها به وجود میآورید، یک فریم جدید اضافه کنید.
در نوار ابزار سمت چپ بخشی به نام EDIT UNIT را میبینید که در آن قسمتی به نام lock other وجود دارد. با استفاده از آن میتوانید تصاویری که میخواهید حرکت نکنند و در طول انیمیشن ثابت بمانند، را قفل کنید.
بعد از انجام مراحل مورد نظر سرعت انیمیشن را در حالت slow motion قرار دهید تا متوجه حرکات تصاویر باشید. با لمس گزینهی play میتوانید انیمیشن خود را مشاهده فرمایید. در نهایت اگر قصد دارید در زمان دیگری تغییراتی در انیمیشن خود ایفا کنید، گزینهی save project را بزنید و اگر قصد خروج از برنامه را دارید، گزینهی export را انتخاب کنید.
شما میتوانید انیمیشن خود را به صورت یک ویدئو یا گیف زخیره کنید. همچنین اگر تمایل دارید انیمیشن خود را در یوتیوپ بارگذاری کنید، این امکان برای شما در برنامهی Drawing cartoons 2 محیا میشود.
در پاسخ به سوال چگونه میتوان یک انیمیشن ساخت؟ باید به شما عزیزان عرض کنیم که یکی از بهترین راه ها برای ساخت ساده و ابتدایی انیمیشن پاورپوینت است.
اگر میخواهید برای یک جلسهی آموزشی انیمیشن درسی تولید کنید یا قصد اجرای کنفرانس در محلی دارید ساخت انیمیشن با پاورپوینت گزینهی مناسبی میباشد. اگر مقالات قبلی ما را خوانده باشید آموزش ساخت انیمیشن با پاور پوینت را به صورت ابتدایی و حرفهای برای شما توضیح دادهایم.
لومیون یکی دیگر از انواع برنامههای انیمیشن سازی میباشد که بیشتر توسط معماران داخلی و طراحان مورد استفاده قرار میگیرد. این برنامه از انواع برنامههای اینیمیشن سازی جدید و به روز است که امکانات زیادی دارد.
شما قادر خواهید بود با استفاده از این برنامه روی کامپیوترهای معمولیای که در خانه دارید، انیمیشنهای حرفهای بسازید. نسخههای این برنامه به روز رسانی میشود و تا الان ورژن 8 ان به بازار وارد شده است.
تری دی مکس یک برنامهی حرفهای برای ساخت انیمیشن میباشد که قابلیتهای زیادی دارد. همچنین نرم افزار مایا بسیار قوی و کار بردی بوده و برای انیمیشن سازی کاربردی است. از این برنامه در صنعت مدلینگ نیز استفاده میشود.
ابتدا برنامه را باز کنید. یک سمبول گرافیکی با استفاده از oval ایجاد کنید. هر شکلی که مد نظر دارید، را میتوانید انتخاب کنید اما برای تصور و آموزش بهتر بیضی را انتخاب کنید. Selection را بزنید و نقطهی شروع را برگزینید.
روی شکلی که انتخاب کردید کلیک راست کنید و از منوی مورد نظر created motion را لمس کنید. نشانگر خود را بر روی فریم 25 ثابت کنید اگر به درستی مراحل را طی نکرده باشید، پیغامی برای شما نمایان میشود که باید OK را بزنید تا فرمت به شکل درستی ایجاد شود. شکل را به جایی که میخواهید در پایان انیمیشن در آن جا قرار گیرد بگذارید.
Ctrl + Enter را فشار دهید و در نهایت با بستن صفحه برنامه را ببندید. لازم به ذکر است که اگر هر مرحله را به صورت عملی اجرا کنید قطعا نتیجهی خوبی در روند کاری خود مشاهده میکنید.
رشد 360 یک وب سایت اینترنتی است که در زمینههای متنوعی همچون طراحی سایت، مقاله نویسی و تولید محتوا تجربهی کاری زیادی دارد.
بله. اما اگر میخواهید انیمیشن سازی را به صورت حرفهای پیش ببرید حتما موارد ذکر شده را به خاطر بسپارید.
آنها انیمیشن را در سه بخش stop motion,3d,2d , تولید میکنند.
انیمیشنهای سه بعدی دیجیتال، استاپ موشن، انیمیشنهای عروسکی،پیکسلیشن، عروسکهای خمیری