سفر در زمان به گذشته و به دهه هایی نه چندان دور، سبک های متفاوتی از تبلیغات و برند سازی را پیش روی ما قرار می دهد. یکی از انواع سبک های سنتی بازاریابی در جهان؛ از یک فرد به فرد دیگر است. حتما برای شما پیش آمده است که بر اساس توصیه یک دوست و یا راهنمایی یک همکار اقدام به خرید و سفارش محصولی کرده باشید.
آیا تا به حال پس از کسب تجربه ای جذاب در خرید، آن محصول را به دوستان خود پیشنهاد داده اید؟ برند های مدرن و امروزی؛ از این شیوه کارآمد برای گسترش نام برند و افزایش مخاطبان خود استفاده می کنند. نام دیگر این گونه از بازاریابی؛ بازار یابی دهان به دهان است.
آیا می دانید بازاریابی دهان به دهان چیست; مدل ها، استراتژی، مزایا و معایب آن کدامند؟ در ادامه این مقاله با ما در رشد360 همراه باشید تا به بررسی ویژگی های بازاریابی دهان به دهان بپردازیم.
Word Of Mouth یا بازاریابی دهان به دهان؛ زمانی اتفاق افتاده است که داستان ها و مطالبی از یک برند در گفتگوی مردم حضور داشته باشد. برند ها به دنبال طراحی رویداد هایی هستند که سبب بحث و گفتگو در میان مخاطبان باشد. پس از طراحی این رویداد ها توسط برند، مشتریان، مخاطبان و حتی منتقدان شما؛ بازاریابان شما خواهند بود.
کسانی که محصول یا خدمات شما را در زیر ذره بین قرار داده اند و با آن قصه گویی می کنند. برای آن که بدانید بازاریابی دهان به دهان چیست، باید به فعالیت های برند های مشهور در سال های گذشته نگاهی بیاندازید. زمانی که رد بول با استفاده از یک بالن بر فراز آسمان پرواز کرد، انعکاس گسترده ای در مکالمه مردم جهان داشت.
از نمونه های موفق داخلی نیز می توان به اسنپ اشاره نمود. آیا نمونه های دیگری را می شناسید که ویژگی های بازاریابی دهان به دهان را داشته باشد؟
مدل نخست، بازاریابی خطی است. برای نمونه ورژن های تازه ی گوشی آیفون را در نظر بگیرید. زمانی که آخرین مدل آیفون تنها یک دوربین اضافه داشت مردم جهان نه تنها شروع به صحبت کردند بلکه تصاویر و محتوای بسیاری توسط آن ها در سوشال مدیا منتشر شد.
در این شیوه برند محصول یا خدماتی تازه را ارائه می دهد که سبب بحث مخاطبان می شود. سبک دوم که به شبکه همسازی مشهور است، کنترل مکالمه ها توسط صاحبان برند در دیجیتال مارکتینگ است. با تولید محتوا و طراحی کانال هایی برای مکامله مخاطب را تشویق به صحبت می کنند.
شاید باور نکنید ولی از میان هر 10 نفر، 9 نفر وجود دارند که به توصیه های دیگران گوش می سپارند. مدل سوم بدون دخالت برند است. مشتری از خرید خود راضی است و به عنوان بازاریاب، مشتریان تازه را به همراه می آورد.
به این آمار شگفت انگیز دقت کنید، در حدود 92 درصد از افراد مصرف کننده محصولات برند ها، بیش از هر نوع تبلیغی صحبت های نزدیکان خود را باور می کنند. بنابراین آمار، هر برندی نیاز به طراحی WOMM مارکتینگ و دانستن اینکه بازاریابی دهان به دهان چیست خواهد داشت.
نمی توانید تصور کنید که خواندن نظر مثبت کاربران برای یک محصول تا چه اندازه می تواند خیال سایر کاربران را آسوده کند. دقت کنید که درصد قابل توجهی از بازاریابی دهان به دهان در سوشال مدیا و وب سایت ها اتفاق می افتد. سوشال مدیا قابلیت انتشار محتوا به صورت ویروسی را دارد. از آن غافل نشوید.
ایجاد هیاهو و تقویت کردن آن در میان کاربران. برای نمونه ارائه یک سرویس تازه که جذابیت بالایی دارد. و یا تخفیفات بی نظیری که هر مخاطبی را به سوی دوستانش بفرستد.
برای نمونه کمپین برند کوکا کولا با عنوان؛ یک کوکا با دوستانتان بنوشید یکی از کمپین های مشهور است.
بیش از 80 درصد از افراد معتقدند که معتبر ترین شاخص کیفیت محصول یا برند ها محتوایی است که توسط مخاطبان تولید شده است.