دیگر در دنیایی زندگی می کنیم که صفر تا صد نیازهای روزانه ما با تنها یک جستجوی ساده در اینترنت، قابل برطرف شدن می باشد.
امروزه چه برای خرید، چه برای انجام امور مختلف اداری و چه کسب اطلاعات بیشتر نسبت به یک پدیده، به موتورهای جستجوگر که در صدر آن ها گوگل قرار دارد. مراجعه می کنیم. اینجاست که جستجوی معنایی و اهمیت آن برجسته می گردد.
شاید برایتان جالب باشد، اما جستجو نیز پدیده ای است که با پیشرفت تکنولوژی و بالا رفتن سطح اطلاعات و نیازهای کاربران، نسبت به گذشته شکل جدیدتر و بهتری به خود گرفته است. در طی سال های اخیر، عبارات مورد جستجوی کاربران طولانی تر و اختصاصی تر شده اند تا آن ها را به نتایج دقیق تری برسانند.
برای مثال دیگر تقریباً کسی نیست که برای یافتن مرکز خریدی بزرگ در زمینه پوشاک زمستانی بانوان در تهران، عبارت «مرکز خرید در تهران» را سرچ کند و خود را گرفتار چالش یافتن فروشگاه مورد نظر خود نماید.
بدین ترتیب با افزایش انتظار و خواسته های کاربران، موتورهای جستجوگر می بایست سیستم و کارایی خود را به سطح هوشمندتری ارتقاء می دادند تا مفید و کارا واقع شوند و کاربران خود را از دست ندهند. بدین ترتیب نسل جدید و خلاق تر روش های جستجو تحت عنوان جستجوی معنایی، معرفی و مطرح گردید.
جستجوی معنایی یا Semantic Search با هدف نمایش دادن نتایج دقیق تر و درست تر به کاربر به وجود آمده است. این الگوریتم با مطالعه و درک ارتباط مفهومی و منطقی بین واژه ها، نیت کاربر از جستجوی مورد نظرش را بهتر آنالیز نموده و نتایج مناسب تری را ارائه خواهد داد.
دو واژه نیت و بافت در فرآیند جستجوی معنایی بسیار هائز اهمیت اند و هر یک نقش مهم خود را در به ثمر رساندن جستجوی بهینه اعمال می کنند. نیت به طور واضح، همان هدف کاربر از سرچ خود می باشد و جستجوی معنی دار در اینجا بایستی هویت کاربر و هدف وی را تشخیص دهد.
برای مثال اگر شخصی عبارت «فروشگاه پوشاک زمستانی زنانه در تهران» را سرچ نموده است، موتور جستجوگر بایستی متوجه شود که آیا این فرد به دنبال مرکز مورد نظر برای خرید کردن از آن می باشد، و یا صرفاً فروشنده ای است که قصد اطلاع از تعداد فروشگاه های با این مشخصات در سطح شهر می باشد و یا…
اما بافت در حقیقت چیزی است که جستجوی کاربر براساس آن انجام می شود. بافت وظیفه دارد نتایج سرچ را محدودتر و در عین حال دقیق تر سازد. نحوه کار آن نیز بدین صورت است که محتوا و شرایط واژه های سرچ شده را تجزیه و تحلیل می نماید تا منظور کاربر را به درستی درک کند و انتظارات کاربر از جستجو را برآورده سازد.
برای آن که موتور جستجوی گوگل بتواند به طور معنی دار و مطابق با خواسته کاربر نتایج را نشان دهد، موارد زیر را در نظر می گیرد:
همانطور که اشاره نمودیم، دنیای امروز، دنیای داده های وب می باشد، بدین صورت که هر سال این داده ها حدوداً دوبرابر سال قبل خواهند شد. در چنین شرایطی بایستی داده ها توسط الگوریتم ها به خوبی دسته بندی و اولویت بندی شوند تا کاربر را هر چه سریع تر به نتیجه مورد نظر خود برساند.
از دید خود گوگل نیز، اهمیت جستجوی معنایی به سبب افزایش محبوبیت و حفظ اعتبار خود که در گرو رضایت کامل کاربرانش می باشد، بسیار برجسته است. به طور کلی هر چه نتایج سرچ دارای داده های بیشتر و اسپم یا تبلیغ های کمتر باشد، نیاز کاربران در بستر وب بهتر تأمین خواهد گردید.
به جالب ترین بخش این مقاله خوش آمدید، چرا که با مطالعه آن، متوجه خواهید شد که همیشه از وجود جستجوی معنایی به طور ناخودآگاه باخبر بوده اید و اهمیت آن در تحقق یافتن اهداف جستجویی شما، کم نبوده است. در ادامه به مهم ترین کاربردهای جستجوی معنی دار در گوگل پرداخته ایم:
بی شک از کاربردی ترین موارد استفاده از جستجوی معنایی، این است که دیگر نیازی به دقت زیاد در درست نوشتن املای کلمات جستجو نیست، چرا که به طور خودکار به درستی تشخیص داده و اصلاح می شوند.
جستجوی معنایی خود به عنوان یک الگوریتم رتبه بندی نتایج جستجو عمل می کند و صفحاتی که از محتوای دارای تکرار بیش از حد کلمه کلیدی برخوردارند، را به درستی تشخیص داده و آن ها را پایین می کشاند. لذا دیگر حقه های صعود به صدر گوگل را کنار بگذارید و رضایت کاربران را هدف تولید محتوای خود قرار دهید.
حتماً زمانی بوده که شما تنها به دنبال پاسخی کوتاه در قالب یک تعریف چند جمله ای یا حتی چند کلمه ای بوده اید و فرصت و حوصله وقت گذاشتن صرف گشت و گزار در صفحات وب را نداشته اید.
بدین ترتیب جستجوی معنایی این امکان را در اختیار کاربران قرار داده که پاسخ آن ها را به صورت سریع در بالای موتور جستجوگر به آن ها نشان دهد و آنان را از ورود به داخل سایت های مختلف معاف نماید.
کافی است پرسشی را در داخل موتور جستجوگر گوگل مطرح نمایید تا مجموعه ای از دیگر پرسش ها به همراه پاسخ های هر یک تحت عنوان People Also Ask در پایین پاسخ اصلی به شما نمایش داده شود. این نیز از امکانات ارائه شده توسط جستجوی معنایی است که کمک می کند کاربر سریع تر به پاسخ خود برسد.
یکی دیگر از امکانات جستجوی معنی دار که سرعت کسب اطلاعات را برای کاربران کنجکاو افزایش داده است، برخورداری صفحه جستجو از بخش بندی های منظمی است که هر یک اطلاعاتی نسبت به کلمات جستجو شده را ارائه می دهند.
این ویژگی بیشتر برای جستجوی افراد مطرح کاربرد دارد. برای مثال با جستجوی نام یک بازیگر، در گراف های دانش، بیوگرافی، سوابق بازی در فیلم های مختلف، همکاران وی و… به ترتیب نمایش داده خواهند شد.
رقابت بر سر مقاوم های نخست موتور جستجوگر گوگل، ایجاب نموده تا هر دارنده وب سایتی به منظور برخورداری از باکیفیت ترین محتوا و در کل سئو، به متخصصان این زمینه مراجعه نماید.
ما نیز در مجموعه رشد 360، بهترین افراد را در بخش های جداگانه ای همچون تولید محتوا، طراحی سایت، سئو و مارکتینگ قرار داده ایم تا نیازهای سایت شما را به طور تضمینی برطرف نماییم.
متأسفانه به دلیل زیاد بودن کپی و مقالات بی کیفیت فارسی، جستجوی معنایی برای این زبان ممکن است خیلی ایده آل عمل نکند.
خیر. موتورهای جستجوگر بر پایه کلمات کلیدی کار می کنند و بایستی تا حد امکان سرچ را خلاصه نمود، هر چند اخیراً بر روی این نقص موتورهای جستجوگر نیز کار شده است.
بله. تصور نکنید که این اطلاعات متعلق به خود موتور گوگل است، بلکه آن ها از سایت های دارای رتبه های برتر موتور جستجوگر استخراج می شوند.