امروزه در صنعت سینما, شبکه های مجازی و وب سایت های اینترنتی انیمیشن ها جایگاه ویژهای برای مخاطبین دارند. در زبان فارسی به انیمیشن پونمایی گفته میشود زیرا از حرکت تصاویر و توهم آن در ذهن بینندگان ساخته میشود.
شاید وارد شدن به حرفه ی انیمیشن سازی کار سختی نباشد. اما استاد شدن در این رشته کار به شدت دشواری است و هر کسی نمیتواند آن را پیش ببرد. انیمیشن یک رشته ی هنری در دانشگاه است که در سه بخش اختصاصی آن را آموزش می بینند. با ما همراه باشید در این مقاله قصد داریم شما را با ساخت انیمیشن کوتاه آشنا سازیم.
در انیمیشن یا پویا نمایی یه نقطه ی شروع و یک نقطه ی میانی و در نهایت نقطه ی پایان وجود دارد. به صورت کلی هر داستان و یا فیلیمی دارای این سه نقطه است. موردی که یک انیمیشن را جذاب میکند کاراکترها هستند. قبل از ساخت یک انیمیشن باید به کاراکترهای ساختگی در انیمیشن توجه کافی کرد. زیرا بیشترین جذابیت و ارتباط با مخاطبین توسط کاراکترها انجام میشود.
زمانی که شما یک انیمیشن کوتاه میسازید باید محیطی را برای فضای داستان و رویدادهای آن در نظر بگیرید. انیمیشن ها در سه اکشن تولید میشوند. در اکشن اول حوادث و مشکلاتی که کاراکترها با آن دست و پنجه نرم میکنند مشخص میشود.
دومین اکشن داستان را کمی پیچیده و ذهن را درگیر میکند. سومین اکشن مربوط به پایان داستان و چگونگی حل مشکلات و حوادث میباشد.
Flipaclip نام یک اپلیکیشن است که در گوشی های موبایل با سیستم عامل اندروید و آی او اس قابل نصب است. چگونگی ساخت انیمیشن کوتاه در برنامه ی flipaclip بسیار ساده میباشد.
ابتدا برنامه را از گوگل پلی یا مایکت دانلود کنید. بعد از دانلود و نصب این برنامه آن را باز کنید. یک دایرهی قرمز رنگ با علامت به علاوه داخل آن مشاهده میکنید. آن را لمس کنید. در این بخش شما امکان نام گذاری برای انیمیشن خود, تایین سرعت پخش انیمیشن و آپلود شدن در بخش مود علاقه تان را دارید.
بعد از انجام کارهای مذکور شما میتوانید کاراکتر انیمیشن را خودتان طراحی کنید. برای این عمل باکسی را در بالای صفحه مشاهده میکنید. که در این باکس شما به انواع ابزارهای طراحی دسترسی خواهید داشت. همچنین در سمت راست این جعبه علامت t را مشاهده میکنید که برای اضافه کردن متن یا نوشتن دکلمه ای برای کاراکترها مناسب میباشد.
اگر از قبل کاراکتر خود را در برگه ای نقاشی کشیدهاید, میتوانید با انتخاب آیکون سه نقطه گزینه ی add picture را بزنید و تصویر طراحی خود را بار گذاری کنید. همانند آن چه در پاورپوینت وجود دارد شما قادر به اضافه کردن اسلایدها در این برنامه می باشید. در اسلایدهای دوم, سوم و… شما سایه ای از طرحی که در صفحه ی قبلی کشیده اید را مشاهده میکنید.
توجه داشته باشید انیمیشن یا پونمایی به معنای حرکت تصاویر یا ایجاد توهم حرکت در ذهن بینندگان است. شما باید در اسلایدهای بعدی تغییری را روی سایه ی طرح اولیه ایجاد کنید تا متوجه تکان خوردن آنها بعد از زدن کلید پخش باشید.
این برنامه امکان صدا گذاری روی کاراکترهای انیمیشن و یا پخش موسیقی در زمان پخش برنامه را به شما میدهد. بعد از اینکه افکت های صدا را به انیمیشن خود اضافه کردید. باید صداگذاری را تنطیم کنید. به شکلی که زمان باز و بسته شدن دهان یک کاراکتر یا حرکت آن با صداگذاری شما یکسان باشد و بیننده تصور کند که شخصیت کارتونی شما در حال صحبت کردن است.
مشخص کردن مدیوم یک انیمیشن به تخصص و مهارت شما در انیمیشن سازی, برنامه و سخت افزارهایی است که با آن کار میکنید. توجه داشته باشید فردی که تازه شروع به این حرفه کرده است یقینا نباید انتظار ساخت یک انیمیشن با کیفیت تولید پیکسار را داشته باشد.
انیمیشن ها در چند دسته ی سنتی, کامپیوتری, دیجیتال سه بعدی و استاپ موشن cut out ساخته میشوند. برنامه های زیادی برای تولید یک انیمیشن وجود دارد که هرکدام از آنها سبک کار متفاوتی را شامل میشوند.
در انیمیشن سازی به سبک کلاسیک یا همان سنتی باید با دست طراحی را انجام داد. افرادی که به نقاشی و طراحی های دستی علاقه مند هستند در این حرفه نیز میتوانند فعالیت داشته باشند.
اگر از خواندن این مقاله لذت بردید, سری به وب سایت اینترنتی رشد 360 بزنید تا با انواع مقاله های کامل در این زمینه آشنا شوید.
این نوع انیمیشن ها از زمان ساخته شدن عروسک ها وجود داشته اند و در فریم به فریم لحظات می توانند حرکت داشته باشند. فیلم کوتاه بازی عروسک های خرسی با این سبک از انمیشن سازی تولید شده است.
خیر. زیرا تعاملی با کاراکترها و شخصیت های داستان ندارد.
تصحیح رنگ¬ها, انتقال موارد و ...